Wat doet diazepam met je lichaam?

Meer info over diazepam

Diazepam is een medicijn dat wordt gebruikt om angst, spierspasmen en toevallen te behandelen. Het wordt ook gebruikt om de symptomen van alcoholontwenning te verlichten. Het behoort tot een klasse van medicijnen die benzodiazepinen worden genoemd. Deze medicijnen werken door in te werken op de neurotransmitters in de hersenen die gevoelens van angst en stress veroorzaken. Daarnaast kan het ook helpen om de spieren te ontspannen en de activiteit van aanvallen te verminderen.

De meest voorkomende bijwerkingen van diazepam zijn slaperigheid, duizeligheid en verminderde coördinatie. Apothekers raden doorgaans aan dat patiënten dit medicijn slechts korte tijd innemen, vanwege het risico op afhankelijkheid en verslaving. Om deze redenen is het belangrijk om met een apotheker of arts te overleggen voordat je beslist om het in te nemen.

Bij welke klachten gebruik je Diazepam?

Diazepam is een soort benzodiazepine. Apothekers raden diazepam aan voor patiënten die lijden aan angst, spanning, paniekstoornissen, slapeloosheid, alcoholontwenning, spierspasmen, epilepsie en agitatie. Apothekers suggereren ook dat dit medicijn patiënten met slaapapneu kan helpen die door hun aandoening moeilijk in slaap kunnen blijven. Sommige studies hebben aangetoond dat het de levenskwaliteit van patiënten met de ziekte van Alzheimer kan verbeteren. 

Apothekers raden doorgaans aan dit medicijn oraal in te nemen, maar het kan ook rectaal of intraveneus worden toegediend. De gebruikelijke dosis voor volwassenen is 2-10 mg, twee- tot viermaal daags. Diazepam moet met voorzichtigheid worden gebruikt bij zwangere vrouwen en zogende moeders. Patiënten moeten geen alcohol drinken tijdens het gebruik van diazepam, omdat dit de kalmerende effecten van de medicatie kan versterken.

Wanneer diazepam vermijden?

Medicijnen kunnen een goede manier zijn om een goede nachtrust te krijgen. Diazepam is een van de meest populaire slaapmiddelen op de markt, en het is verkrijgbaar bij de meeste apotheken. Dit geneesmiddel werkt slaperig en ontspannend, waardoor het perfect is voor mensen die moeilijk in slaap kunnen vallen. 

Het is echter belangrijk om met een arts te praten voordat u deze medicatie neemt, omdat het verslavend kan zijn en bijwerkingen kan veroorzaken zoals duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Degenen die dit medicijn gebruiken moeten alcohol en voertuigen rijden vermijden, omdat deze medicatie kan coördinatie aantasten.

Aanschaffen bij Apotheker Medicatie

Bij Apotheker medicatie kun je eenvoudig Diazepam kopen. Doe dit online. Bij ons kun je ook terecht voor populaire medicijnen zoals zolpidem, zopiclon en lorazepam.

Winkelwagen
error: Sorry you need to type it al over